DentalLabor

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Greek Arabic Chinese (Traditional) Dutch English French German Italian Russian Swedish

Η θεραπεία ροχαλητού που μπορεί να προσφέρει και ο οδοντίατρος

E-mail Εκτύπωση PDF

Οι νάρθηκες τέτοιου τύπου αποτελούν μια πραγματική επιλογή θεραπείας για το ροχαλητό, που μπορεί να προσφέρει το οδοντιατρείο . Αρχή λειτουργίας είναι η προς τα εμπρός μετακίνηση της κάτω γνάθου. Έτσι αποφεύγεται η στένωση των αεραγωγών που συνδέετε άμεσα με την χαλάρωση των μυών της γλώσσας στο έδαφος του στόματος.

Η έκταση αυτής της μετατόπισης καθορίζεται απο την κάθετη ανύψωση της άρθρωσης. Στα πλεονεκτήματα αυτής της θεραπείας συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων το υψηλό ποσοστό επιτυχής αντιμετώπισης του ροχαλητού, που μπορεί να οφείλετε σε διάφορα αίτια.

Επίσης η περίοδος προσαρμογής του ασθενή είναι σύντομη. Ο βαθμός συνεργασίας του ασθενή δεν παίζει καθοριστικό ρόλο διότι δεν είναι απαραίτητη η συνεχής και τακτική χρήση των ναρθηκών δηλαδή μπορεί ο ασθενής να χρησιμοποιεί επιλεκτικά τους νάρθηκες όταν υπάρξει ανάγκη, π.χ. όταν έχει κατανάλωση αλκοόλ.

Ποια αποτελέσματα περιμένουμε από την θεραπεία με τους νάρθηκές!

Βασική μας απαίτηση είναι η άνεση που πρέπει να έχουν κατά την εφαρμογή τους, διότι η πρακτική εμπειρία μας έδειξε ότι πολλοί ασθενείς απορρίπτουν την θεραπεία λόγω της δυσφορίας που προκαλεί η πίεση ενός κακοσχεδιασμένου νάρθηκα και η δυσοσμία λόγω χρήσης υδροσκοπικών υλικών. Ο οδοντίατρος την στιγμή που καθορίζει το ύψος της άρθρωσης μπορεί να επηρεάσει την άνεση αλλά και να ορίσει την αναγκαία μετατόπιση της κάτω γνάθου προς τα εμπρός. η παρακάτω μέθοδος καταγραφής έχει αποδειχθεί ως η πιο αξιόπιστη.

-Αρχικά ορίζουμε την μέγιστη μετατόπιση της γνάθου.

-Καταγράφεται η θέση της γνάθου με μια μικρή οπισθολίσθηση κατά 2-.

-Δημιουργούμε ένα κλειδί σιλικόνης. Η προς τα εμπρός μετατόπιση πρέπει να γίνει έως το σημείο που ο ασθενής νιώθει αρκετά άνετα αλλά και μία μικρή ένταση στους μύες της γλώσσας.

Στην πρακτική εφαρμογή έχει αποδειχθεί με τους νάρθηκες πως έχει σε μεγάλο ποσοστό επιτυχία. Υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών που απέρριψαν ή διέκοψαν τελείως την θεραπεία λόγω των παρενεργειών που υπήρξανε. Ως παρενέργειες εδώ πρέπει να αναφέρουμε την μυαλγία, ενοχλήσεις στους κονδύλους και την σύγκληση, τραυματισμός της γλώσσας και στα μάγουλα.

Μια σχετική μελέτη έδειξε ότι στην πλειοψηφία τους οι μηχανισμοί που υπάρχουν στην αγορά δεν καλύπτουνε της ανάγκες αυτές.

Ο κατασκευαστής του παρακάτω μηχανισμού ισχυρίζεται ότι έχει εξαλείψει της παραπάνω παρενέργειες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανισμού Sleep Plus της Bredent.

Πρόκειται για την εξέλιξη των συμβατικών μηχανισμών. Η ιδιαιτερότητα του βασίζεται στην χρήση ελαστικών τηλεσκοπικών στοιχείων που επιτρέπουν μια τρισδιάστατη ελεύθερη κίνηση. Τα τηλεσκοπικά αυτά στοιχεία συγκρατούνται από σφαιρικές αρθρώσεις που ο οδοντοτεχνίτης έχει ενσωματώση στην μασητική επιφάνεια του νάρθηκα, έτσι μπορεί να επιτευχθεί μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται μια ομαλή δύναμη πίεσης στην κάτω γνάθο από τα αόρατα ενσωματωμένα ελατήρια μέσα στα τηλεσκοπικά στοιχεία. Έτσι με ευκολία πραγματοποιείται η επιθυμητή Προολίσθηση. Το γεγονός ότι τώρα μπορεί η δύναμη των ελατηρίων να ρυθμιστεί και να διαβαθμιστεί τόσο ventral όσο και rentral. Με την τρισδιάστατη ρυθμιζόμενη προολίσθηση ο ασθενής έχει την αίσθηση της ελεύθερης κίνησης παρότι φέρει στο στόμα του δυο νάρθηκες.

Η υποστήριξη των κονδύλων και των μασητικών μυών από την πρόσθια και οπίσθια περιοχή πρόσφυσης των δυο ναρθηκών κατά την διάρκεια του ύπνου κρατάει σε εγρήγορση όλους τους μύς.

Η χρήση ενός προσωπικού τόξου για την γναθοκρανικη καταγραφή είναι προϋπόθεση για την άρτια λειτουργία των ναρθηκών Sleep Plus.

Διεύθυνση αλληλογραφίας Dr. Margit Weiss , e-mail; Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Με εκτίμηση

Χατήρας Παναγιώτης

Είστε Εδώ: Ενημέρωση Άρθρα Η θεραπεία ροχαλητού που μπορεί να προσφέρει και ο οδοντίατρος

Όροι Χρήσης


Powered by: OKTO LLC - 4281 Express Lane, Suite L5907, Sarasota, FL 34238,
p: 001 941 538-6941, f: +1.8154253395, Support [at] OKTO [dot] com


Questions: Contact Info [at] DentalLab [dot] gr
 Χρυσός Οδηγός ● Τηλεφωνικός Κατάλογος ● Ταχυδρομικοί Κώδικες ● Φορολογικές Δηλώσεις ● Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ● Πρόγραμμα Διαύγεια

Αθήνα: Κυκλοφοριακός χάρτης ● Ατμοσφαιρική Ρύπανση ● Αστικές Συγκοινωνίες ● Εφημερεύοντες Ιατροί ● Νοσοκομεία ● Φαρμακεία ● Τηλέφωνα ανάγκης Αττικής 
Θεσσαλονίκη: Εφημερεύοντες Ιατροί ● Νοσοκομεία ● Φαρμακεία ● Αστικές Συγκοινωνίες ● Τηλέφωνα ανάγκης Θεσσαλονίκης

Δρομολόγια: Ελ. Βενιζέλος Αφίξεις - Αναχωρήσεις ● Δρομολόγια Πλοίων από Πειραιά & Ραφήνα

  Web Informer Button