DentalLabor

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Greek Arabic Chinese (Traditional) Dutch English French German Italian Russian Swedish

Συχνές Ερωτήσεις στο Εργαστήριο

E-mail Εκτύπωση PDF

ΕΡΩΤΗΣΗ: έχω ακούσει να μιλάνε για φυτευτά δόντια. Τι ακριβώς είναι και πότε τοποθετούνται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα οδοντικά εμφυτεύματα (πολλοί τα ονομάζουν "φυτευτά δόντια") είναι μεταλλικοί κοχλίες ειδικής κατασκευής, οι οποίοι τοποθετούνται χειρουργικά στο οστό της γνάθου στη θέση δοντιών που χάθηκαν. Ένα εμφύτευμα αντικαθιστά τη ρίζα ενός δοντιού που χάθηκε και πάνω του τοποθετείται μία στεφάνη, που αντικαθιστά τη μύλη του δοντιού που χάθηκε.
Από την άποψη αυτή, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν κυριολεκτικά να προσφέρουν στους ασθενείς που έχουν χάσει τα δόντια τους "μία δεύτερη ευκαιρία", έναν τρόπο να γυρίσουν το ρολόι του χρόνου πίσω και να ξαναποκτήσουν δόντια.


ΕΡΩΤΗΣΗ: από τι είναι φτιαγμένα τα εμφυτεύματα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα εμφυτεύματα κατασκευάζονται με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, από ειδικό μέταλλο, το τιτάνιο και δεν είναι απλές "βίδες" όπως πολλοί νομίζουν. Αυτός ο ιδιαίτερος τύπος μετάλλου έχει το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα να είναι βιοσυμβατός με τον οργανισμό και το οστό στο οποίο τοποθετείται.


ΕΡΩΤΗΣΗ: είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα κατάλληλα για όλους τους ασθενείς;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να βάλουμε ένα εμφύτευμα πρέπει να γίνει σχολαστική μελέτη της κάθε περίπτωσης (δεν είναι όλες οι περιπτώσεις και όλοι οι ασθενείς κατάλληλοι για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων). Οι επιλογές ποικίλλουν. Το είδος του εμφυτεύματος που επιλέγεται για κάποιο ασθενή εξαρτάται από μία αλληλουχία παραγόντων, όπως οι λειτουργικές (μάσηση) και οι αισθητικές (εμφάνιση) ανάγκες κάθε ασθενή, το διαθέσιμο οστό, η ποιότητα και ο αριθμός των δοντιών που υπάρχουν στο στόμα, η συναισθηματική ιδιοσυγκρασία του καθενός και ο οικονομικός παράγοντας.
Γενικά, κάθε άνθρωπος με οργανισμό αρκετά υγιή ώστε να μπορεί να υποβληθεί σε εξαγωγή δοντιού και κάποια χειρουργική επέμβαση στην περιοχή του στόματος, είναι πιθανόν ικανός να λάβει ένα εμφύτευμα. Μάλιστα η ηλικία γενικά δεν παίζει ρόλο. Αν υπάρχουν ορισμένα βαριά και χρόνια συστηματικά νοσήματα, τότε θα πρέπει να γίνεται αναλυτική εκτίμηση της δυνατότητας τοποθέτησής του.


ΕΡΩΤΗΣΗ: γιατί να μην προτιμήσω την κλασσική λύση της γέφυρας ή της στεφάνης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων συγκριτικά με τις άλλες εναλλακτικές λύσεις προσθετικής αποκατάστασης είναι:
1. Αποφεύγουμε το τρόχισμα των δοντιών (όπως στην περίπτωση των γεφυρών).
2. Με τη σωστή τοποθέτηση και προσοχή, ο χρόνος ζωής τους είναι μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη οδοντιατρική εργασία.
3. Μπορούμε να αποφύγουμε την τοποθέτηση κινητής προσθετικής εργασίας (μασέλας).
Τα μειονεκτήματα των εμφυτευμάτων είναι τα εξής:
1. Το αυξημένο κόστος (εξαρτάται από τον αριθμό και τον τύπο των εμφυτευμάτων που θα τοποθετηθούν).
2. Η μεγάλη διάρκεια της θεραπείας, η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει στάδια που συνήθως οι ασθενείς φοβούνται, όπως το χειρουργικό στάδιο. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι το χειρουργικό στάδιο για να τοποθετήσουμε ένα εμφύτευμα είναι απλό, σχετικά ανώδυνο, ευκολότερο από πολλές άλλες οδοντιατρικές εργασίες και δεν πρέπει κανείς να το συγκρίνει με τα χειρουργεία που γίνονται στα νοσοκομεία για άλλες παθήσεις. Πολλοί ασθενείς που έχουν δεχθεί εμφυτεύματα θεωρούν τη χειρουργική διαδικασία λιγότερο ενοχλητική από την εξαγωγή ενός δοντιού. Με τα σύγχρονα αναισθητικά φάρμακα, την κατάλληλη προσοχή και την ακολουθία των μετεγχειρητικών οδηγιών, η ταλαιπωρία που θα πρέπει να αναμένεται περιορίζεται στο ελάχιστο.


ΕΡΩΤΗΣΗ: είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα πάντοτε πετυχημένα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα σύγχρονα υλικά από τα οποία αποτελούνται τα οδοντικά εμφυτεύματα και οι τεχνικές τοποθέτησής τους έχουν εξελιχτεί τόσο, ώστε τα ποσοστά επιτυχίας να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αλλά ακόμη και στη σπάνια περίπτωση που ένα εμφύτευμα αποτυγχάνει, αυτό μπορεί συνήθως να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο!

Είστε Εδώ: Ενημέρωση Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Όροι Χρήσης


Powered by: OKTO LLC - 4281 Express Lane, Suite L5907, Sarasota, FL 34238,
p: 001 941 538-6941, f: +1.8154253395, Support [at] OKTO [dot] com


Questions: Contact Info [at] DentalLab [dot] gr
 Χρυσός Οδηγός ● Τηλεφωνικός Κατάλογος ● Ταχυδρομικοί Κώδικες ● Φορολογικές Δηλώσεις ● Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ● Πρόγραμμα Διαύγεια

Αθήνα: Κυκλοφοριακός χάρτης ● Ατμοσφαιρική Ρύπανση ● Αστικές Συγκοινωνίες ● Εφημερεύοντες Ιατροί ● Νοσοκομεία ● Φαρμακεία ● Τηλέφωνα ανάγκης Αττικής 
Θεσσαλονίκη: Εφημερεύοντες Ιατροί ● Νοσοκομεία ● Φαρμακεία ● Αστικές Συγκοινωνίες ● Τηλέφωνα ανάγκης Θεσσαλονίκης

Δρομολόγια: Ελ. Βενιζέλος Αφίξεις - Αναχωρήσεις ● Δρομολόγια Πλοίων από Πειραιά & Ραφήνα

  Web Informer Button